Napaka
  • Predloga za to okno ni dostopna. Prosimo kontaktirajte administratorja.

Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 11. krog 17/18

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

 

Uradni rezultati tekem: 11. krog, 28. in 29. 10. 2017

 

  Vivat : Černelavci 2 : 0  ( 2 : 0 )
  Satahovci : Dobel - : -  ( - : - )
  Kupšinci : Borejci 6 : 2  ( 3 : 1 )
  Mister Baby : Mladinec 3 : 1  ( 0 : 1 )
  Krajna : Gradišče 6 : 2  ( 3 : 0 )
  Krog 97 : Tropovci-Tišina 6 : 7  ( 5 : 4 )
  Petanjci : Kučnica 2 : 1  ( 1 : 0 )

 

Ponovljena tekma, 7. krog:

  Borejci : Černelavci 4 : 4  ( 0 : 1 )

 

Zaostala tekma, 9. krog:

  Vivat : Mladinec 8 : 1  ( 3 : 1 )

 

Vse tekme 11. kroga, razen tekme KMN SATAHOVCI : ŠD DOBEL, se registrirajo z doseženimi rezultati.

Ponovljena tekma 7. kroga se registrira z doseženim rezultatom.

Zaostala tekma 9. kroga se registrira z doseženim rezultatom.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

 

Iz zapisnika tekme KMN SATAHOVCI : ŠD DOBEL izhaja, da je tekma bila v 37. minuti prekinjena zaradi premalo domačih igralcev. Prav tako je bilo ugotovljeno, da zapisnik ni bil v celoti izpolnjen oz. niso bili vpisani dogodki iz tekme.

Sodnika navedene tekme g. Antona HORVATA in ekipo KMN SATAHOVCI se naproša, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošljeta na vodstvo tekmovanja ZKMN RL pisno izjavo v zvezi z omenjenim dogodkom na tekmi.

 

Ekipa ŠD PETANJCI je v predpisanem roku vložila pritožbo v zvezi z odigrano tekmo 10. kroga med ekipama ŠD ČERNELAVCI : ŠD PETANJCI. Pritožba se nanaša na sodniško odločitev, ki je po njihovem mnenju odločilno vplivala na rezultat tekme in jih je močno oškodovala. Domača ekipa je dosegla drugi (zmagoviti) gol iz začetnega udarca, pri tem pa naj bi bila bistveno kršena pravila nogometne igre, ki se nanašajo na začetni udarec. Ekipa ŠD PETANJCI v pritožbi navaja: »Na omenjeni tekmi smo zaostajali z 0:1. Ko smo dosegli gol za izenačenje na 1:1 smo se igralci veselili izenačenja in tako je naš golman zapustil gol. V tem času je nasprotna ekipa dosegla gol iz začetnega udarca po prejetem zadetku, kar pa je storila brez tega, da bi sodnik dal znak za nadaljevanje igre. Po našem mnenju situacije sploh ni videl, saj je še vedno beležil strelca zadetka za našo ekipo. Kljub našim protestom je gol za nasprotno ekipo priznal. Na koncu smo izgubili ravno z izidom 1:2.«

Sodnika navedene tekme g. Ivana CENERJA in ekipo ŠD ČERNELAVCI se naproša, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošljeta na vodstvo tekmovanja ZKMN RL pisno izjavo v zvezi z omenjenim dogodkom na tekmi.

Sodnik tekme g. Ivan CENER in ekipa ŠD ČERNELAVCI sta na vodstvo tekmovanja ZKMN RL posredovala obširni pisni izjavi, iz kateri je razvidno, da je po doseženem golu za izenačenje ekipe ŠD PETANJCI, sodnik dal z znakom telesa dovoljenje za izvedbo začetnega udarca. Iz obeh posredovanih izjav izhaja, da sodnikovega žvižga za nadaljevanje igre ni bilo. Sodnik bi naj verbalno z besedo "igra" dal znak za nadaljevanje igre, nakar je ekipa ŠD ČERNELAVCI dosegla zadetek iz začetnega udarca.

Tekmovalni pravilnik ZKMN RL v 2. členu določa, da se vse javne tekme v malem nogometu v okviru te lige morajo igrati po Pravilih nogometne igre. V skladu s Pravili nogometne igre je za nadaljevanje igre po doseženem zadetku obvezen sodnikov žvižg (Pravila nogometne igre, Komentar: Vladimir Šajn, 2013, Pravilo 9, stran 45).

http://www.nzs.si/Doc/Arhiv/Predpisi%20NZS/PNI_komentar.pdf

Glede na pritožbo in obe posredovani izjavi disciplinski sodnik ugotavlja, da sodnik za nadaljevanje igre po doseženem zadetku ni dal obveznega znaka za nadaljevanje igre z žvižgom, ampak le z znakom telesa. Glede na navedeno je sodnik tekme kršil pravila nogometne igre, ki se nanašajo na nadaljevanje igre, s tem pa je bila nasprotna ekipa dejansko oškodovana, saj se je tekma končala ravno z rezultatom 2:1.

Ker je bila ugotovljena bistvena kršitev Pravil nogometne igre, ki je vplivala na sam izid tekme se tekma ŠD ČERNELAVCI : ŠD PETANJCI, v skladu z določbo 51. člena Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL PONOVI. Ekipi imata možnost, da se v treh (3) dneh po objavi tega sklepa dogovorita za novi termin, ki mora biti pred 13. krogom prvenstva, v nasprotnem bo termin nove tekme določilo vodstvo tekmovanja. Ekipa ŠD ČERNELAVCI je upravičena do povračila stroška sojenja ponovljene tekme.

Sodniku g. Ivanu CENERJU se zaradi prekrška na podlagi 22. čl. DP v zvezi z 8/b čl. DP izreka: PREPOVED SOJENJA NA DVEH (2) TEKMAH v TL 2017/2018.

 

Vodstvo ZKMN RL je bilo s strani več klubov obveščeno, da igralec KMN SATAHOVCI Mihael WAJS, aktivno igra mali nogomet tudi v ORLMN DPM Gornja Radgona, za ekipo KMN VRABEL. Navedeno izhaja tudi iz uradnih objav na spletni strani imenovane lige (lista strelcev, kartoni itd.).

V skladu s 16. čl. Registracijskega in 27. čl. Disciplinskega pravilnika ZKMN RL ter na podlagi pridobljene dokumentacije, se igralcu KMN SATAHOVCI – Mihaelu WAJSU na podlagi 33. čl. Disciplinskega pravilnika ZKMN RL izreka: SUSPENZ.

Igralec Mihael WAJS in KMN SATAHOVCI lahko v roku 48 ur po objavi tega sklepa dostavita na vodstvo tekmovanja ZKMN RL izjavo glede omenjene kršitev.

Igralec Mihael WAJS in ekipa KMN SATAHOVCI svoji izjavi nista posredovala.

Tekme jesenskega dela tekmovanja 2017/2018, kjer je nastopal igralec Mihael WAJS, se vsled prekrška po 18. čl. DP na podlagi 50. čl. TP ZKMN RL registrirajo po uradni dolžnosti in sicer:

1. krog – ŠD TROPOVCI – TIŠINA : KMN SATAHOVCI (4:4) - 3:0

3. krog – KMN KROG 97 : KMN SATAHOVCI (7:7) - 3:0

4. krog – ŠD ČERNELAVCI : KMN SATAHOVCI (2:0) - 3:0

5. krog – KMN SATAHOVCI : ŠD KUPŠINCI (2:2) - 0:3

8. krog – KMN KRAJNA : KMN SATAHOVCI (3:2) - 3:0

Tekmi 2. kroga KMN SATAHOVCI : KMN SONČNI PARK VIVAT (1:4) in 6. kroga KMN MISTER BABY : KMN SATAHOVCI (9:2), kjer je prav tako nastopil navedeni igralec, se na podlagi 50. člena Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL registrirata z doseženim rezultatom.

KMN SATAHOVCI se vsled prekrška po 23. čl. DP na podlagi 8./c čl. DP kaznuje z: DENARNA KAZEN STO (100) EUR - POGOJNO - ZA ČAS TEKMOVANJA DO KONCA TEKMOVALNEGA LETA 2017/2018.

Igralec KMN SATAHOVCI – Mihael WAJS, se zaradi prekrška po 18. čl. na podlagi 27. čl. DP ZKMN RL po 8./a čl. DP ZKMN RL kaznuje s:

PREPOVED NASTOPANJA TER OPRAVLJANJA FUNKCIJ V MALEM NOGOMETU V LIGAH ZKMN RL ZA DOBO ENEGA (1) LETA.

PLG_DEBUG_TITLE

PLG_DEBUG_ERRORS

PLG_DEBUG_SESSION

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

PLG_DEBUG_QUERIES